• „A csempék új generációja, antibakteriális hatással!”

    20Április

    „A csempék új generációja, antibakteriális hatással!”

    „A csempék új generációja, antibakteriális hatással!”

    Az AcTive Clean Air & Antibacterial Ceramic TM–et az IRIS gyár alapítója, Romano Minozzi kérésére hozták létre. Ez az speciális anyag, a tudomány és a technológia ötvözésével jött lére és egy új típusú kerámiacserép gyártását eredményezte. Amely nemcsak vonzó, hanem egyedülálló tulajdonsággal is rendelkezik és szerepet játszik az életminőség javításában azáltal, hogy aktívan küzd a szennyezés ellen.

    Magyarra fordítva az „AKTÍV Tiszta Levegő és Antibakteriális Kerámia” ™ titán-dioxid (TiO2) mikrométer részecskéinek magas hőmérsékleten történő alkalmazásával érhető el, amely napfény vagy művilágítás által aktiválja a fotokatalízist a kerámia lapon, melynek hatása a szennyeződésgátlás és antibakteriális tulajdonság elérése. Fotokatalitikus hatása azt is jelenti, hogy öntisztító.

    Ez a forradalmian új módszer lehetővé teszi olyan padló és fali csempék előállítását, amelyek képesek konkrét antibakteriális hatást kifejteni, és csökkentik a szennyező anyagok mennyiségét. Az ACTIVE Clean & Antibakteria Ceramic kollekció olyan épületek beltéri és kültéri környezetében elhelyezhető termék család, amelyek fontosnak tartják és aktívan hozzájárulnak a jobb, tiszta környezet eléréséhez. 

    Néhány előny a sok közül:

    1. Baktericid hatás: Az AcTive bevonat fotokatalitikus hatásának erős oxidáló képessége révén képes eltávolítani a baktériumokat. A fotokatalízis nem pusztítja el a baktériumokat, hanem a baktériumtörzseknek a 100 %- át lebontja. A szennyezés elleni hatást tanúsított tudományos laboratóriumokban végzett speciális tesztekkel bizonyították.
    2. Öntisztító tulajdonságok: TiO2 fotokatalitikus aktívitása kettős hatást gyakorol a padlón és a falakon található napi szennyeződésre (por, szerves maradványok stb.), ezáltal a szennyeződés eltávolítása könnyebb, és így csökken a mosó – és tisztítószerek használata. Kültéri falakon, ahol napsugárzás éri, az AcTive fotokatalízis által létrehozott természetes hiperhidrofilja visszatartja a szennyeződést és lehetővé teszi, hogy az esőzések lemossák azt. Így a szennyeződés nem tapad meg a felületen és anélkül, hogy szükség lenne tisztítószerekre vagy más speciális kezelésekre tisztítható, így jelentősen csökkenti a karbantartási költségeket.
    3. Szagvédelem hatékonysága: Egy másik fontos jellemzője, hogy az AcTive képes lebontani azokat a leggyakrabban előforduló szerves molekulákat, amelyek a szagokat okozzák.
    4. Hatékonyság az NOx ellen: Az ACTIVE Clean Air & Antibacteria Ceramic ™ csempékre felvitt TiO2 fotokatalitikus folyamata sok szennyező anyagot és mérgező anyagot elpusztít vagy átalakít ártalmatlan vegyületekben, például nitrátokra, szulfátokra és karbonátokra.

    White tower - Lignano

    Ez a világon egyedülálló kerámia bevonat napjaink egyik legfontosabb kerámiája lehet, mert az AcTive anyaggal kezelt lapok csökkentik a levegőszennyeződést, javítják a higiéniát és megőrzi esztétikai megjelenésüket minden körülmények között. Valamint kiemelkedő tartósságukkal kombinálva, mint például kíváló kopásállóságuk ideálissá teszik őket:

    • az épületek külső falainak burkolása, mind magán, mind közületi, mind kereskedelmi használatra;
    • beltéri padló- és falburkolatok burkolása, különösen olyan helyiségekben, ahol a higiénia kiemelten fontos (például fürdőszoba, konyha stb.);
    • AcTive felülettel kezelt padló- és falburkolatok a következő ágazatokban használják: üzlet - kiskereskedelem (bevásárlóközpontok, kiskereskedelmi bevásárlóközpontok, üzletek stb.) - mobilitás (repülőterek, vasút- és metróállomások stb.) - vendéglátás (szállodák, éttermek stb.) - egészségügy (kórházak, klinikák stb.) - oktatás (bölcsődék, iskolák stb.) - sport (medencék, öltözők stb.) - speciális célú városi területek (“ ökofalvak ”) - wellness (wellness részlege, edző termek stb.).

    Bufalini Hospital - Cesena

Close
Ugrás az oldal tetejére